Nuri Şahin'nin bizim için anlamı !

Nuri Şahin ve  Mesut Özil:İkisi de Türk,ikisi de Alman altyapısında yetişmiş ,futbol karakterleri  ve stilleri bakımından aşağı yukarı aynı olan iki başarılı futbolcu .Aralarındaki tek fark, hem ülkemizde hem Almanya da hem de Uluslar arası futbol piyasasındaki  algılanış şekilleri.

Mesut; adını Bremen de duyurdu, bunun üzerine hem milli takımı hem de Almanya  onun üzerine bir siyaset uyguladı, ortaya mükemmel bir ürün çıkardı ve son olarak Real Madrid’e gönderdi.
Nuri ise; adını Dortmund’da duyurdu, bunun üzerine bizim milli takım ve Türk kamuoyu ise; onu gelecek vadeden, nasıl olsa milli oyuncu statüsü  yaptığımız, ağabeylerinin futbolu bıraktığı gün forma verilmesi  gerekilen biri gibi muamele yaptık. Bizdeki anlamı algılanış şekli bu idi.


















TRT 3.Evet Nuri’nin maçlarını seyredebileceğimiz tek yayın organı bu,arada sırada sansasyonel gol atarsa belki tepedeki kanallarda görünebilir,başka türlü kimsenin umurunda bile değil.Bundesliga da çatır çatır şampiyonluğa giden adama duyulan ilgi alaka bu kadar.Allah’tan adamdaki ülke sevgisi çok farklı seviyelerde yoksa oda Alman milli takımını seçebilirdi. Ülke içindeki kıymet verilen gün aşırı bir haberi yapılan yıllarca Avrupa’ya gidecek diye beklenilen ve futbolunu sayısal cümlelerden ziyade sözel cümlelerde anlamlaştırılmaya çalışılan bazı futbolcuları gördükçe Nuri için daha fazla üzülüyorum.
Mesut’un da bizi seçmemesini çok normal karşılıyorum onu da belirteyim,hatta çok da iyi oldu bizimkilerin gözlerini açmasına vesile oldu.
Almanya Türkiye maçı öncesi şöyle bir diyalog vardı hatta milli futbolcular bile hiç çekinmeden şunları söyleyebildiler;Mesut Özil Alman milli takımında oynadığı ve pasaportunda TC yazmadığı için Real Madrid’e transfer oldu diye cümleler kullanılıyordu.Bunu söyleyenlerden biride o pasaportla İnter ve Newcastle’a transfer olan Emre Belözoğlu idi.Garip bir durum.
Mourinho futboldan ve futbolcudan hiç anlamıyor  mu idi pasaporta göre mi transfer ediyordu bumuydu yani mantık ?

Basında bunu destekler yazılar yazdı hiç utanmadan. Aurelio’ya gösterilmeyen milliyetçilik damarları Mesut’a gösterildi. 2005 senesinde Florya ve Bjk tesislerine getirildiği ve salyangoza benzetilip geri gönderildiğine dair de haberler çıktı,işin birde bu tarafı var ve oraya hiç girmiyorum.

Milli takım; ülke içindeki halı saha topcularından ziyade altyapısını Almanya’da almış futbol zekası  daha ileri düzeyde olan gurbetçilerden kurulmalı ve Nuri Şahin bu anlayışın merkezinde olan, üzerine sistem kurulması gereken adam olmalı “başkaları”değil.

0 Response to "Nuri Şahin'nin bizim için anlamı !"

Powered by Blogger